Tuesday 12 January 2016

Responsive Website, Mobiele Website & App: begrip van deze trends

Tijdens de evolutie in technologie hebben er veranderingen plaatsgevonden in voorwaarden, producten en benaderingen. Het kan lastig zijn voor mensen met weinig kennis van technologie om deze veranderingen allemaal bij te benen. Het gebruik van mobiele apparaten om contact te houden, informatie te vinden en het uitvoeren van transacties zorgt ervoor dat veel bedrijven twee keer nadenken terwijl ze websites maken. Websites voor mobiele apparaten zijn de laatste trends en hier zijn enkele opties die helpen bij responsive design, mobiele sites en apps.

Responsive Webdesign Ontwikkeling


Laten we de verschillen eens bekijken

Responsive design verzorgt in feite 1 enkele website die zichzelf automatisch aanpast aan verschillende schermgroottes, zonder dat het uitmaakt op welk type apparaat de website wordt bezocht.
Responsive design: Responsive design is een aanpak van website ontwikkeling die een consistente gebruikerservaring over alle mobiele apparaten creëert.

Responsive design als geheel is goedkoper om te ontwikkelen, updaten en onderhouden. SEO in responsive design kan geoptimaliseerd worden. Mochten er aanpassingen nodig zijn op de website, dan hoeft de designer alleen maar 1 url te veranderen, die vervolgens wordt toegevoegd aan alle browsers of apparaten. Zelfs google geeft de voorkeur aan responsive design en helpt deze sites om hoger op de zoekorde te verschijnen.


Mobiele apps zijn in feite gebouwd voor smalle apparaten zoals smart phones of tablets. Sommige apps zijn in-built afhankelijk van het OS en anderen moeten gratis of tegen een kleine betaling worden gedownload. Apps zijn handig wanneer een goed afgebakende en gelimiteerde applicatie moet worden afgeleverd. Bijvoorbeeld een spel, een treintijdenschema, een ticket booking, etc.

Apps helpen om onnodige rommel te verwijderen en focussen op de bepaalde transactie die gaande is. Verschillende elementen zoals knoppen en menus worden geoptimaliseerd voor kleine schermen en zij kunnen volledig compatibel zijn, omdat ze gemaakt worden voor specifieke platforms, zoals Android, iOS, Windows, etc. Apps moeten voortdurend worden geupdate om bij te blijven met de nieuwe hardware en updates in operating systems. Daarom is een app die gemakkelijk toegankelijk is onderweg een goed idee om klanten aan te moedigen en aan te trekken. Een app ontwikkelen is niet al te duur of ingewikkeld: maar een goed ontwerp en de gebruiksvriendelijkheid zijn de belangrijkste factoren voor een echt bruikbare app.


Mobiele websites een mobiele website is een website die in het bijzonder ontwikkeld is voor mobiele apparaten. Wanneer men een url opent, dan ontdekt de web server normaliter het gebruikte type apparaat en dient als een speciale site die is geoptimaliseerd voor dat betreffende apparaat.

Een mobiele site is vaak een afgeslankte versie van de desktop site. Enkele features zijn niet beschikbaar voor mobiele apparaten om rommel te vermijden en een betere gebruikservaring te verzorgen. Veel organisaties hebben een grote webite met teveel pagina’s en veel informatie. In deze situatie is een mobiele site een praktische manier om de complexiteit te verminderen en (alleen) de belangrijkste features op een klein scherm te tonen. Een mobiele site heeft een andere URL, wat inhoudt dat de kosten van onderhoud, updates en het managen van de site stijgen, aangezien er nu twee verschillende URLS moeten worden beheerd. Hiervoor werden drie manieren genoemd om mobiel te gaan, en hun voor- en nadelen.


Bekijk meer informatie over de Responsive Webdesign Ontwikkeling, Responsive Design Specialist en Wordpress Ontwikkeling. De expertise van de auteur wordt echt gewaardeerd door kijkers.

1 comment:

  1. this is really nice to read..informative post is very good to read..thanks a lot! website responsive maken

    ReplyDelete